Search found 11 matches

by feifeibu
Fri Oct 31, 2014 10:56 am
Forum: runmlwin user forum
Topic: Relative Risk Ratio option reports different results
Replies: 4
Views: 4471

Re: Relative Risk Ratio option reports different results

That explains everything. Thank you very much!

Feifei
by feifeibu
Thu Oct 30, 2014 7:42 pm
Forum: runmlwin user forum
Topic: Relative Risk Ratio option reports different results
Replies: 4
Views: 4471

Re: Relative Risk Ratio option reports different results

Hi Chris, Thank you for replying so promptly. Strangely, 'runmlwin, rrr' and 'lincom (or nlcom)' give the some relative risk ratios if I use MQL1. The problem occurs if I use MCMC. use http://www.bristol.ac.uk/cmm/media/runmlwin/bang, clear generate lc1 = (lc==1) generate lc2 = (lc==2) generate lc3p...
by feifeibu
Thu Oct 30, 2014 4:28 pm
Forum: runmlwin user forum
Topic: Relative Risk Ratio option reports different results
Replies: 4
Views: 4471

Relative Risk Ratio option reports different results

Hi,

I used the 'rrr' option to get the relative risk ratios after 'runmlwin' (for a multinomial response model). I realize that it gives different results compared with 'exp()' and 'lincom'. The differences are not really negligible , for example 0.6376 vs. 0.6277. Any idea why? Thanks!

Feifei
by feifeibu
Tue Oct 21, 2014 3:16 pm
Forum: runmlwin user forum
Topic: Multinomial logistic model variance covariance matrix
Replies: 8
Views: 7369

Re: Multinomial logistic model variance covariance matrix

Finally, get it work (by checking the determinants) !!!
Thank you for your help :)
by feifeibu
Mon Oct 20, 2014 5:26 pm
Forum: runmlwin user forum
Topic: Multinomial logistic model variance covariance matrix
Replies: 8
Views: 7369

Re: Multinomial logistic model variance covariance matrix

Thanks, Chris. I manually changed the variance and covariance in the b matrix. matrix drop _all matrix b = e(b) matrix V = e(V) * matrix b=b[1, 1..21] matrix b[1,12]=-0.127 matrix b[1,13]=0.14 matrix b[1,14]=-0.16 matrix b[1,15]=0.202 matrix b[1,19]=-0.236 matrix b[1,20]=0.939 matrix V=V[1..21, 1..2...
by feifeibu
Mon Oct 20, 2014 3:17 pm
Forum: runmlwin user forum
Topic: Multinomial logistic model variance covariance matrix
Replies: 8
Views: 7369

Re: Multinomial logistic model variance covariance matrix

Thank you for your reply, Chris. Following your suggestion, I tried to alter the 0 covariances in the b matrix. But my matrix algebra knowledge is rather limited, so it is not clear to me how I can alter the corresponding elements in the V matrix. Could you give an example? Thanks a lot!
by feifeibu
Mon Oct 20, 2014 12:06 pm
Forum: runmlwin user forum
Topic: Multinomial logistic model variance covariance matrix
Replies: 8
Views: 7369

Re: Multinomial logistic model variance covariance matrix

Thank you very much for your help, Chris! It works! Just to be sure I get it right, still using the the help file example: use http://www.bristol.ac.uk/cmm/media/runmlwin/bang, clear generate lc1 = (lc==1) generate lc2 = (lc==2) generate lc3plus = (lc>=3) runmlwin use4 cons lc1 lc2 lc3plus, level2(d...
by feifeibu
Mon Oct 20, 2014 10:20 am
Forum: runmlwin user forum
Topic: Multinomial logistic model variance covariance matrix
Replies: 8
Views: 7369

Multinomial logistic model variance covariance matrix

Hi all, I have a two-level multinomial model. After fitting my model using MQL1, I want it fit it by MCMC. However I get the following error message: “error while obeying batch file C:\user… at line number 2183: MCMC 0 500 1 5.8 10 C1411] C1412] 2 2 2 1 1 6” After reading the materials online, I rea...
by feifeibu
Fri Oct 03, 2014 12:21 pm
Forum: Realcom user forum
Topic: Error when imputing unordered categorical responses
Replies: 2
Views: 4547

Re: Error when imputing unordered categorical responses

I think my problem is rather similar. I have a two-level model with missing unordered categorical variables. The imputation seems to work just fine. But I get error messages when the imputation is done. And no imputed data file is saved. The error message is attached. Thanks!
by feifeibu
Thu Oct 02, 2014 12:23 pm
Forum: Realcom user forum
Topic: No GUI screen
Replies: 2
Views: 3367

Re: No GUI screen

Now I get it! It indeed takes quite a while. Thanks very much!